Home

The way home

Searching for direction

Fly out and discover

The world around you

Mijn Jeugd Vermoord

Geschreven door Willeke Meijer

Share on Facebook
Share on Twitter
Share via e-mail

BOEK paperback

Formaat 145x210

347 pagina's in zwart-wit, 4 pagina's in kleur.

ISBN: 9789081968904

05-11-2012 - NBD BIBLION RECENSIE

De auteur (1959) werd als jong Rotterdams meisje seksueel misbruikt onder druk van haar moeder. Toen haar eigen dochtertje ook het slachtoffer werd van een pedofiel, knapte er iets. Om een einde te maken aan de verkrachtingen vermoordde ze hem en kreeg uiteindelijk twaalf jaar gevangenisstraf. Inmiddels is ze vrij en zet haar strijd tegen kindermisbruik voort. Ze voelde de dringende behoefte om haar bizarre verhaal aan anderen te vertellen; uiteindelijk in 2011 uitgezonden op televisie onder de titel 'Moordvrouwen'. Een volgende poging om haar ervaringen te verwerken en het probleem van kindermisbruik onder de aandacht te brengen is deze autobiografie. Het is een levensverhaal waarin de situatie tot in de meest gruwelijke details wordt beschreven. Wat betreft de stijl had zij haar levensverhaal wellicht beter door een professionele schrijver kunnen laten optekenen. Inhoudelijk is dit, zoals ze zelf aangeeft geen leuk boek, integendeel, maar wel bijzonder en krachtig om ondanks zoveel trauma's weer overeind te komen. Met veel kleine zwart-witfoto's uit eigen archief, krantenknipsels, officiele papieren etc.

Geplaatst door A.C. Polkerman (NBD|Biblion recensie) uit Leidschendam

Waardeert het boek met een 8 uit 10


09-10-2012

‘Mijn jeugd vermoord’ is een levensverhaal dat je nog lang bij zal blijven. Een leven dat zich in een neerwaartse spiraal bevindt met een duizelingwekkende snelheid. Hoeveel kwaad kan een mens in zijn leven aan? Waar ligt de grens ? Een schokkend relaas over het leven van een vrouw dat zich kenmerkt door seksueel misbruik en mishandeling. Een vrouw die accepteert dat zij straf krijgt voor een moord. Een vrouw die van het leven leerde om zich in te houden en degene die haar pijnigden niet het plezier te gunnen dat ze haar pijn zouden zien. Dat leerde zij door de jaren heen als zij geslagen en mishandeld en misbruikt werd. ‘Mijn jeugd vermoord’ laat mij in verbijstering achter. Verbijsterd over een zeer duistere wereld van seksueel misbruik. Een duistere wereld die wij allen het liefst zo snel mogelijk willen vergeten. Maar wordt het niet eens tijd dat wij onze ogen niet meer sluiten, maar opendoen? Er heerst een taboe op seksueel misbruik. Een taboe dat nooit had mogen bestaan. Als wij onze ogen niet meer sluiten kan dit veel leed voorkomen bij slachtoffers van seksueel misbruik. Op het einde van het boek schrijft Willeke: ‘Misschien helpt het verhaal andere vrouwen om weg te gaan bij mannen die hun mishandelen. En misschien helpt het verhaal om mensen, die in hun eigen omgeving zien dat kinderen seksueel misbruikt worden, wakker te maken. Zelfs als het om familieleden, buren, kennissen gaat. Misschien zou mijn verhaal mensen de ogen kunnen openen!’

Geplaatst door Eva Krap

Waardeert het boek met een 10 uit 10


27-09-2012

Als je aan dit boek begint met lezen, zorg dan dat je niet gestoord wordt. Eenmaal begonnen is het heel moeilijk om dit boek weer aan de kant te leggen. Er zitten gruwelijke stukken in verwoord, maar ondanks dat krijg je de kracht mee die de schrijfster zelf ook heeft gehad in deze periode. En er zitten ook hele mooie stukken in. Het is een heel leerproces wat je samen met de schrijfster doorloopt. Het is een leerschool hoe iets kan ontstaan, en wat de blijvende gevolgen kunnen zijn. Maar ook de mooie kanten worden getoond in de vorm van diverse schilderijen en leuke verhalen die ook beleefd zijn. Het is een boek vol ongeloof dat dit in Nederland gebeurt. Ja wat moet je nog meer zeggen, je moet het gewoon zelf maar lezen.

Geplaatst door Anoniem

Waardeert het boek met een 10 uit 10


23-09-2012

Lichamelijk ziek na het lezen van de eerste helft, had ik een flinke wandeling met de hond nodig. Gevolgd door de onbedwingbare drang begon ik aan de tweede helft. Woorden als ongeloof, machteloosheid en boos...gewoon rauwe woede, zwakte af naar trots. Dit lieve mensenmens staat nog, ondanks als deze ontberingen, als een rots. Kin omhoog, schouders recht. Een constante oerkracht om recht te halen. Haar stem te laten horen en zo die van anderen. Justitie tegen te spreken en als klokkenluider veel dwalingen aan de kaak te stellen toont karakter. Willeke Meijer is een naam die moet na galmen en niet vanwege haar daad. Maar het waarom? Hoe is het mogelijk dat een domino effect aan misbruik van een kind zo ongestoord door gaat? Zo veelvuldig alles fout gaat in het leven van een jonge moeder, een vrouw, een gedetineerde? Dat o.a. Bert Voskuil, Jessica Villerius en Jan Marijnissen aandacht hebben voor de mens achter de daad. verbaasd mij niets. Want hoe anders, als weldenkend mens kun je dit, dan in de openbaarheid brengen? Dit is haar verhaal. Wat als kind, als moeder niet kon. Doet ze nu vol overgave als oma. Een beschermd leven rondom haar kleinkinderen bouwen. De kleuren van het leven laten zien waar het zwart niet bestaat, grijs genuanceerd en pijn achterwege. Zij staat daar waar niemand voor haar stond. Dit is haar verhaal. Dikke liefs, Day

Geplaatst door Day

Waardeert het boek met een 10 uit 10


Door Sietske

Het boek Mijn Jeugd Vermoord van La Reina Willeke Meijer

De boeiende artikelen van Orakel » Het boek Mijn Jeugd Vermoord...


Het boek 'Mijn jeugd vermoord' van Willeke meijer is een zeer aangrijpend boek. De titel is treffend omdat het gaat over het misbruik wat de auteur en haar kinderen is overkomen. Kindermisbruikers pakken de jeugd en onschuld van een kind af. Ze vernietigen een bloem in de knop.

http://c2.plzcdn.com/ZillaIMG/9e34824bd4116a45c928af578064a8da.jpg

Wat viel mij op aan het boek:


   Willeke heeft niet zomaar tekst op papier geplempt, nee ze heeft er ook 150 afbeeldingen van foto's en documenten ingeplaatst die haar verhaal kracht bij zetten en volledig maken. Het is aan het boek te zien dat er ontzettend veel werk ingestoken is. Het is een zelfpublicatie, daar wordt soms wat minnetjes over gedaan, maar dit is een boek met power dat goed in elkaar steekt.


Vier belangrijke boodschappen die ik het boek vind uitdragen:


   Vrouwen (maar ook mannen en jongens want ook die worden misbruikt) moeten leren weerbaar te zijn. Zelfverdediging, zelfrespect, assertiviteit zijn van belang in deze maatschappij.

   Kom voor jezelf op en stap uit een negatieve situatie die slecht is voor jou (en je kinderen).

   Sommige mensen zijn duivelse beesten.

   Vertrouw je kinderen niet zomaar met iedereen en maak ze als opvoeder/school weerbaar en bovenal, bescherm ze!


De auteur is ook te zien geweest in een uitzending van DWDD en in een aflevering van Moordvrouwen.

In Amerika zou dit boek verfilmd zijn geworden!